Jongerenbegeleiding

 

Van chaos naar structuur

Als jongere sta je op het punt een leven voor jezelf te beginnen. Dit kan een periode zijn met veel chaos en onzekerheden. Met vragen als: Hoe ga ik mijn eigen leven vormgeven? Kan ik het wel? Welke richting wil ik uit?

Terechte vragen als je loskomt van je ouders, die tot deze fase een groot deel van jouw leven hebben bepaald. Nu is het tijd om jouw eigen passende structuur te vinden.

 

Jongerenbegeleiding in Doetinchem

In mijn praktijk in Doetinchem is begeleiding van jongeren een belangrijk onderdeel. Ik vind het heerlijk om jongeren te begeleiden en te ondersteunen in de overgangsfase naar volwassenheid. Als jongere heb je een eigen kijk op de wereld. Voor een ouder of volwassene is dit soms niet te volgen. Dan kunnen er conflicten ontstaan. Toch is het heel belangrijk om ruimte te krijgen voor jouw eigen ideeën en deze jouw leven richting te laten geven. Hiervoor heb je soms oude verwachtingen, beelden en gedragingen los te laten. Of soms angsten te overwinnen. Of juist motivatie en doorzettingsvermogen te ontwikkelen.

Ik kan je een stukje op weg helpen, zodat je met vertrouwen jouw nieuwe wereld in kunt stappen. De nieuwe wereld kan bestaan uit nieuwe vrienden, nieuwe woonomgeving, nieuwe studie, nieuw werk, allerlei dingen waar jij je nog niet helemaal lekker bij voelt.

 

 

Wat biedt de jongerenbegeleiding jou?

 

*  meer rust en ontspanning

*  meer helderheid in jouw hoofd

*  levendigheid en enthousiasme

*  focus om je leven richting te geven

*  zelfvertrouwen in jouw kwaliteiten en handelingen

*  weten hoe je kunt omgaan met jouw gevoeligheid

*  aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten

*  daadkracht om jezelf tot ontplooiing te brengen

 

 

Woon je dichtbij of in Doetinchem, dan kun jij makkelijk zelf bepalen wanneer je wilt komen. De begeleiding vindt plaats in de vorm van een persoonlijk gesprek. Soms vinden er groepsbijeenkomsten plaats. Dit kan fijn zijn als je de behoefte hebt om ook met andere jongeren jouw ervaringen te delen.

 

Kom gerust eerst eens kennismaken!