Bachbloesemremedies

Rond 1930 vond de gerenommeerde Engelse arts, homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach een manier om ons te helpen ons zelfgenezend vermogen te herstellen en te versterken. Hij ontdekte planten met een specifieke eigenschap om negatieve emoties en gemoedstoestanden te genezen. Deze Original Bach Flowers helpen onze fysieke, emotionele en psychische gezondheid te herstellen en het herstel te bespoedigen.

 

Zuiverheid en Eenvoud

Bachbloesemremedies zijn een weldadige ondersteuning van de Mens. De principes van Bachbloesemremedies zijn Zuiverheid en Eenvoud. Zuiverheid is de bron waaruit ze zijn ontstaan, de natuur. Bachbloesemremedies zijn bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken. De remedies bevatten uitsluitend de natuurlijke bloesems aangevuld met bronwater en alcohol om te conserveren. Eenvoud is de toepassing en de werking.

Bachbloesemremedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn toepasbaar in combinatie met medische of andere behandelingsmethoden, zijn niet verslavend, hebben een milde werking en kunnen worden gebruikt door mensen van alle leeftijden. Ook voor dieren zijn Bachbloesemremedies zeer goed toepasbaar.

 

De genezende werking

Het unieke van de Bachbloesemremedies is dat zij niet werken op specifieke lichamelijke ziektesymptomen, maar op de mens zelf. Het is een bekend feit, ook in de medische wereld, dat langdurig bestaande angst, zorgen, stress, boosheid of neerslachtigheid de vitaliteit van de mens uitputten. Hierdoor verliest het lichaam zijn natuurlijke weerstand en is het een makkelijke prooi voor infecties en ziekten, hetgeen kan leiden tot langdurige ziekten en slepende kwalen. Bachbloesemremedies herstellen het emotionele en psychische evenwicht van de mens, waardoor vele fysieke klachten verdwijnen.

 

Bach Bloesemremedies zijn onder meer effectief bij:

 • angsten, paniekaanvallen, zorgelijk zijn, controle verlies
 • moedeloosheid, wanhoop, depressiviteit, schuldgevoel
 • onzekerheid, besluiteloosheid, uitzichloosheid, twijfel
 • eenzaamheid, teruggetrokkenheid, ongeduld
 • boosheid, gekwetstheid, gebrek aan assertiviteit, beinvloedbaar, gevoeligheid
 • overspanning, onverdraagzaamheid, intolerantie, perfectionisme
 • vermoeidheid, concentratieproblemen, apathie, lusteloosheid, dagdromen, somberheid

 

Het consult

In een consult kijken we naar de de gemoedsgesteldheid. Dit is het uitgangspunt van de behandeling met de Bachbloesemremedies. Het selecteren van passende remedies activeert het bewustzijn. Het innemen van Bachbloesemremedies harmoniseert het gemoed. Het herstelt het evenwicht, daar waar het uit balans was.

Het is mogelijk om samen een rode draad in jouw leven te ontdekken, die je basispersoonlijkheid ofwel karakter omschrijft. Hierin kan de werkelijke oorzaak liggen van de ongemakken die je in jouw leven ervaart. Door de herkenning van deze fundamentele oorzaak en de passende remedie hierbij te vinden, zal harmonie in het karakter ontstaan en zal jouw gezondheid zich herstellen.

 

Preventieve werking

Minstens zo belangrijk als het genezend effect van de Bachbloesemremedies, is de preventieve werking die voorkomt dat onbalans in het karakter en negatieve stemmingen op den duur ziektesymptomen kunnen veroorzaken.

Met behulp van de Bachbloesemremedies wordt de harmonie in de mens herstelt en hiermee ziekte voorkomen.

 

Wil je meer weten over dr. Bach en de Bachbloesemremedies, kijkt dan eens op www.bachrescue.nl.

 

 

Activiteiten:

 

Cursus: Leer de Bach Bloesem Remedies toepassen voor jezelf en je gezin.

De nieuwe cursus voor het najaar 2019 start op 3 oktober.

 • deel 1; de filosofie van dr. Bach en de werking van de remedies
 • deel 2; thema Angst, overwin je angsten en zorgen.
 • deel 3; thema Onzekerheid, hervind vertrouwen en zekerheid.
 • deel 4; thema Afwezigheid, leef en geniet in het hier en nu
 • deel 5; thema Eenzaamheid, maak contact met anderen
 • deel 6; thema Overgevoeligheid, blijf goed bij jezelf
 • deel 7; thema Moedeloosheid, vind hoop en geluk
 • deel 8; thema Overbezorgdheid, leef en laten leven
 • deel 9; afronding

De actuele data en tarieven staan onder Cursussen en workshops. Mocht je belangstelling hebben, maar de data zijn voor jou niet passend, laat dit dan gerust weten. Indien mogelijk kan er een tweede groep worden gestart op een avond of ochtend.