Edelstenen en Mineralen

Werken met de kracht van edelstenen en mineralen is een zachtaardige manier van geneeskunde, waarbij de energie van de stenen wordt gebruikt om het evenwicht te herstellen en te harmoniseren. Dit kan in de mens zelf zijn, maar ook in de omgeving waarin de mens zich bevindt.

Wat kan ik voor u betekenen?

 • een individueel consult met een ondersteunende genezende steen
 • een steencirkel sessie voor een bijzonder helend effect op lichaam en geest
 • een kristaladvies voor harmonie in huis of kantoor
 • edelsteenworkshops en cursussen

 

Een individueel consult

 

Edelstenen en mineralen hebben eigenschappen die lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen kunnen oplossen. Deze spanningen veroorzaken blokkades in het lichaam. Dit zijn energieophopingen, waardoor de natuurlijke doorstroming wordt tegengehouden. De energie ofwel trilling van de stenen brengen lichaam, geest en ziel weer in harmonie.Het dragen van een passende steen helpt de emoties te beheersen en de gemoedstoestand in evenwicht te houden.

In ons gesprek luister ik betrokken naar uw verhaal. Wat uw situatie ook is, een luisterend oor geeft u de mogelijkheid om lucht te geven aan uw emoties en gedachten. Dit brengt een ontlading teweeg. Het kan een tijdelijke situatie zijn die speelt en die plotseling is ontstaan. Maar het kan ook zijn dat u hierin een patroon herkent die door uw leven heen loopt. Ik zet met u de dingen op een rij, zodat u helderheid en inzicht krijgt. Hiermee kunt u een weer een stap zetten op weg naar herstel. Een passende steen zal u ondersteunen in uw proces.

 

Het genezend effect van een edelsteen op uw gezondheid

Het effect van edelstenen en mineralen is direct en zonder bijwerkingen. Daardoor is het geschikt voor iedereen, kinderen en volwassenen. De werking van helende stenen ligt in de ontstaanswijze, de mineralen, de structuur, de kleur en de vorm. De edelstenen en mineralen hebben invloed op het hele lichaam, in het bijzonder op onze chakra's ofwel energiecentra. Sommige edelstenen en mineralen hebben een kalmerende werking, andere juist een activerende, weer andere hebben een beschermende werking. Alleen al het dragen of regelmatig vasthouden van een edelsteen of mineraal heeft een weldadige werking op de mens.

 

Een steencirkel sessie

 

Het verblijven binnen een cirkel van stenen heeft een bijzonder helend effect. Een ‘gesloten’ cirkel geeft bescherming. Stenen stralen energie uit, net als de mens. Afhankelijk van het soort stenen dat wordt gekozen, zal de cirkel de eigenschappen en de kwaliteiten van de stenen als energieveld neerzetten. Andere energieën worden juist buiten gehouden. Op deze wijze zal de steencirkel uw energieveld en aura  te versterken en helpt het uzelf weer samen te brengen en te centreren.

 

De wijze en duur

In een steencirkel kun je staand, zittend of liggend plaats nemen. De omvang van de cirkel is voor iedereen verschillend, maar is ook afhankelijk van uw eigen situatie of stemming. Zo kan de omvang per keer verschillend zijn. De duur van het verblijf wordt bepaald door het moment waarop u een duidelijke verbetering in het welbevinden ervaart. Of een impuls van binnen dat aangeeft dat het genoeg is voor het moment.

 

De mogelijke effecten

Een cirkel gemaakt van een bepaald soort steen heeft het effect van de kwaliteiten van de betreffende steen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • innerlijke stabiliteit en rust
 • oplossen van spanningen en/of verkrampingen
 • helderheid in het hoofd
 • verlichting van pijn
 • concentratie en focus
 • herstellend na ziekte
 • vermogen tot communiceren
 • bevrijding van beperkende gedachten en patronen
 • versterken van de eigen grenzen
 • vitaliteit en kracht
 • hormonaal balans
 • optimisme en open voor verandering
 • heling van innerlijke wonden
 • bevrijding van beïnvloeding van anderen
 • opheffen van trauma’s, angsten en blokkades
 • goede energiedoorstroming

 

Een kristaladvies voor in huis of kantoor

 

Met kristallen kun je de ruimtes in jouw huis of kantoor positief beïnvloeden en  veranderen. Je kunt een stilte ruimte creëren of juist een ruimte om hartelijk te communiceren. Je kunt een dynamische ruimte maken om je creativiteit te stimuleren of juist een ruimte waarin je je kunt concentreren. In een slaapruimte kun je met een kristal de ontspanning bevorderen die je nodig hebt om uit te rusten en verfrist de dag te beginnen.

 

Verbetering van de atmosfeer

Het plaatsen van een kristal verandert de atmosfeer van de ruimte. Ook de esthetische waarde speelt hier een rol. De ruimte wordt verfraaid door het kristal en de aandacht wordt ernaar toe getrokken. Daarheen stroomt dan ook de energie. Het brengt energie in beweging, voegt energie toe en verbetert hierdoor de kwaliteit van de omgeving en van het leven hierin.

Hiernaast absorbeert een kristal opgehoopte energie. Dit kan een ’vergeten’ plek zijn of een rommelige plek. Ook overtollige energie door verschillende stralingsbronnen als elektriciteitsmasten, zendmasten, mobiele en dect telefoon, wifi, tv en wekker radio kunnen door specifieke kristallen worden geabsorbeerd.

Door de omgeving te veranderen, verandert iedereen in de omgeving mee. Een kristal maakt de ruimte schoon en verhoogt de energie. Je zult onmiddellijk het effect ervaren van een ruimte waar harmonie heerst. Dit geeft je rust, energie, helderheid en een gevoel van welbevinden.

 

Mijn aanpak

Op verzoek maak ik samen met u een inventarisatie van de ruimtes in uw huis of kantoor en de gewenste veranderingen in de atmosfeer. Dit werk ik uit in een Kristal-plan, waarin de mogelijkheden en de effecten hiervan zijn omschreven.

 

Edelstenencursus en workshops 

 

“Ontdek de werking en toepassing van geneeskrachtige stenen”.

Tijdens deze cursus leer je jezelf openstellen voor de bijzondere kwaliteiten van edelstenen en mineralen. Theorie over het aardse ontstaan geeft je inzicht in de eigenschappen van stenen. Deze maken we tastbaar door de praktische toepassing hiervan op jouw eigen leven. We oefenen we met verschillende stenen, zodat jij de werking van deze stenen kunt gaan ervaren. Dit is een verrassende interactieve cursus! de modules zijn ook los te volgen.

De nieuwe cursus start op 6 april 2018.

Voor meer informatie en actuele data, zie onder Cursussen & Workshops.