Individuele begeleiding

 

Iedere ingrijpende gebeurtenis is een kans om te leren en persoonlijk te groeien!

Heb je behoefte aan meer helderheid en verandering in een jouw leven? Soms lijkt het onmogelijk om dit in een situatie waarin je verkeert te realiseren. Deze situatie bepaalt wellicht jouw leven op dit moment. Toch gaat hier verandering in komen als jij jouw positie in de situatie gaat bepalen. Je krijgt weer de regie over jouw eigen leven. Mijn rol is om jou hierin te begeleiden.

 

Voorbeelden tot mogelijke individuele begeleiding

  • heftige angsten, die belemmeren om vol vertrouwen in het leven te staan
  • negatieve gemoedstoestanden, die beperken om te genieten van het leven
  • fysieke ongemakken, die de oorsprong hebben in emoties of psyche
  • stress gerelateerde klachten, waarbij onrust een grote invloed heeft op het leven
  • relatieproblemen, met ingrijpende gevolgen voor het persoonlijk welzijn
  • faalangst of examenvrees, dat blokkeert om succesvol te zijn of te slagen
  • overgevoeligheid, dat vaak onvoldoende weerbaarheid tot gevolg heeft

 

De sleutel tot herstel

In een gesprek richten we ons op de oorzaak van de situatie waarin je je bevindt. De oorzaak ligt niet in wat er om jou heen gebeurt en de personen die hierbij betrokken zijn, dit is slechts de afspiegeling van wat zich binnen in jou afspeelt. De situatie is eigenlijk een hulpmiddel die je bewust maakt van een onopgelost iets binnen in jezelf. Jouw beleving, de gevoelens die boven komen en hoe je handelt geven weer waar de pijn ligt. Door een helder inzicht in de situatie en de acceptatie van jouw eigen rol en mogelijkheden, kun je de situatie ten goede veranderen.

In plaats van een ellenlange zoektocht naar de oorzaak concentreren we ons op de gevoelens die spelen op het moment. Deze zijn ‘rijp’ om te worden aanschouwd, begrepen en weer vrij te worden.

 

Het versterken van het zelfbeeld

In deze persoonlijke begeleiding krijg je zicht op jouw verborgen innerlijke krachten. Deze innerlijke krachten kun je dan ook opnieuw aanboren en gebruiken om zo de situatie waarin je je bevindt te veranderen. Je leert jezelf beter kennen en accepteren. Dit versterkt jouw zelfbeeld en maakt dat je in de toekomst soortgelijke situaties met meer gemak kunt doorstaan.

 

Omgaan met Hooggevoeligheid

Als je jezelf afvraagt of je hooggevoelig bent, surf dan eens rond op het web. Er is veel informatie te vinden over hooggevoeligheid, waarin je jezelf zult herkennen. Waar ik naar toe wil, is hoe je omgaat met jouw hooggevoeligheid. Het is namelijk een bijzondere kwaliteit!

Tegelijkertijd heb ik zelf door mijn hooggevoeligheid ervaren hoe lastig het kan zijn om je staande te houden in deze maatschappij. Toch zit hierin ons leerproces en onze groei. Ik kan je handreikingen geven, door te putten uit mijn eigen ervaringen en inzichten. Zodat jij kunt toepassen wat past bij jou. Je leert hierdoor om steviger in je schoenen te staan en te vertrouwen op wie je bent.

 

De verandering

Individuele begeleiding leidt ongetwijfeld tot een verandering. Het geeft je inzicht in jezelf en in de manier waarop je met jezelf en je omgeving om gaat. Je gaat je realiseren dat je invloed hebt op de situatie waar je voor komt. Door bewustwording en het opnieuw aanwenden van je eigen verborgen krachten, kun je je leven weer in eigen hand nemen. Dit brengt een terugkeer van vitaliteit, gemoedsrust, optimisme, vastberadenheid en zelfvertrouwen. De Bach Bloesemremedies of de edelstenen kunnen, indien gewenst, helpen de heling in gang te zetten of te versnellen.

 

Wil je meer weten, bel of mail gerust!